Sözcü – FETHULLAH’ın özel hayatını araştıran ve sonra öldürülen gazeteciyle ilgili şok gelişme

SÖZCÜ, gazeteci Haydar Meriç’le ilgili bilirkişi raporunu ele geçirdi!

31 Mayıs 2011’de kaçırılan ve 18 Haziran’da Akçakoca’da cesedi bulunan Meriç’in kaçırılmadan 12 gün önce ve kaçırıldığı gün bilgisayarının kopyalandığı ortaya çıktı.

ethullah Gülen’le ilgili elinde belge olduğu ve bu yüzden kaçırılıp öldürüldüğü iddia edilen gazeteci Haydar Meriç’le ilgili SÖZCÜ çok önemli bir rapora ulaştı. Kırklareli’de kaçırıldıktan sonra Düzce Akçakoca’da domuz bağı yapılmış şekilde cesedi bulunan emekli öğretmen ve gazeteci Meriç’in kaçırılmadan 12 gün önce ve kaçırıldığı 31 Mayıs 2011’de bilgisayarından silme ve kopyalama işleminin gerçekleştirildiği bilirkişi raporu ile belgelendi. Bilirkişi raporuna göre, Meriç’in dizüstü bilgisayarındaki bilgiler ve yaptığı araştırmalar 3 harici belleğe kopyalandı. İddialara göre bu kopyalama işlemini, Meriç cinayeti soruşturması kapsamında şüpheli 7 polis yaptı. SÖZCÜ, Adli Bilişim Mühendisi Tuncay Beşikçi tarafından hazırlanan bilirkişi ön raporuna ulaştı.

5 YIL SONRA AÇILAN DOSYA

Emekli öğretmen ve gazeteci Haydar Meriç 31 Mayıs 2011’de kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Cesedi, 18 Haziran 2011’de Akçakoca açıklarında domuz bağı yapılmış halde bulundu. Haydar Meriç cinayeti dosyası 5 yıl sonra tekrar açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun talimatı ile 41 polis hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 30 kişi gözaltına alındı. İlk aşamada 9 polis tutuklandı. 5 yıl sonra tekrar açılan cinayet dosyasının en önemli delillerinden biri ise Haydar Meriç’in diz üstü bilgisayarı oldu. Savcılık, Meriç’in diz üstü bilgisayarını Adli Bilişim Mühendisi Tuncay Beşikçi’ye inceletti. Bilirkişi ön raporu 24 Haziran’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na ulaştı. Bilirkişi raporunda şu çarpıcı tespitler yer aldı:

EN SON GÜLEN’İ ARAŞTIRMIŞ

– Yapılan incelemede Fethullah Gülen hakkında internet ve açık kaynaklardan toplanmış çok sayıda bilgi ve dokümana rastlandı.
– Hazırlanmakta olduğu iddia edilen ve Haydar Meriç’in bilgisayarında kayıt edilmiş herhangi bir kitap taslağına rastlanılmadı.
– 19 Mayıs 2011 tarihinde (Meriç kaçırılmadan 12 gün önce) saat 02.15  ile 03.58 arasında ve 31 Mayıs’ta (kaçırıldığı gün)  09.21 ve 18.28 saatleri arasında, bilgisayarın kullanıldığı diğer zamanlara oranla çok sayıda silme ve kopyalama işlemi tespit edildi.
– 19 Mayıs 2011 tarihinde yapılan ve dosya isimlerinden anlaşıldığı üzere aralarında Haydar Meriç’in yaptığı araştırmaları içeren kopyalama işlemlerinin 001372982FFBAA41062802AE seri numaralı Kingston Data Traveler G2, AEB90B34FEAA1D37600BA seri numaralı Toshiba Transmemory ve 1CC07CEB0EF020692112F3 seri numaralı Kingston DT101 marka USB’lere topluca kopyalandığı anlaşılmaktadır.

RAPOR EN ÖNEMLİ DELİL

Bilirkişi raporunun tespiti savcılığın en önemli iddiaları ve delilleri arasında yer aldı. 9 polis hakkında tutuklama kararı veren 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında şöyle yer aldı: “Maktülün iş yerinde böcek koymak, bilgisayarında incelemeler yapmak üzere Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan şüpheliler Mehmet D., ve Abdül K., firari olan Enes Ç. ve Serkan K. ile birlikte önce İstanbul’a gelindiği… Genel arama kılıfı altında el çantasının dahi arandığı, 10 gün sonra Haydar Meriç’in kaybolduğu…

O BİLİRKİŞİ ÇYDD BİLGİSAYARLARINDA DA 40 BİN ŞÜPHELİ İŞLEM KAYDI BULMUŞTU

Haydar Meriç cinayetiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulunan bilirkişi Tuncay Beşikçi, 8 Ocak 2015 tarihinde de ÇYDD ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği davada da önemli bir rapor sunmuştu.  Raporda, “ÇYDD’deki bilgisayarın son kapanma tarihi olan 10 Nisan 2009’dan sonra bilgisayarın kapalı olması gereken bir zamanda 171 farklı dosyanın silinme ve 40 binden fazla şüpheli işlem kaydı tespit edilmiştir” denilmişti.